tiistai 25. lokakuuta 2016

Elias-sali tuli täyteen peittojen tekijöitä

Tänään kokoontui Kajaanin pääkirjastossa toinen Kajaanin novellikoukkutilaisuus. Ensimmäinen tilaisuus syyskuussa sai liikkeelle kymmenkunta käsitöistä kiinnostunutta ja kaikille tilanne oli uusi ja kysymyksiä oli paljon, myös tilaisuuden järjestäjällä. Tämän päivän tilaisuudessa idea oli useimmille jo tuttu ja valmiita peittojakin oli jo kertynyt. 

Kajaanissa olemme ottaneet käyttöön sotkamolaisten kehittämän idean, jossa pussitamme yhden peitteen langat + juhlavuoden merkin ja pusseja jaetaan kirjastoista innokkaille käsitöiden tekijöille. Näin saamme tätä isoa urakkaa eteenpäin. Pelkästään novellikoukkutilaisuuksien kautta emme mitenkään saa peittoja tehtyä tarpeeksi, koska tilaisuuksia on n. kerran kuukaudessa. Tavoitteena koko maakunnan osalta on vajaa tuhat peittoa, joista noin puolet tulee Kajaaniin. Pääkirjastosta lankapusseja on tähän mennessä jaettu 106 ja valmiita sinivalkoisia peittoja on kertynyt 26. Pusseista kolmasosa on mennyt Kaukametsän käsityöntekijöille.

Tämän päivän tilaisuudessa lukijana oli Maija Rissanen. Hänet oli houkuteltu lukijaksi melko lyhyellä varoitusajalla ja hän tuli paikalle tietämättä tarkkaan, mihin oli lupautunut. Maija oli löytänyt hauskoja novelleja, mm. Anna-Leena Härköstä, omasta kirjahyllystään. Paikalla oli 19 neulojaa ja tunnelma oli leppoisa. Keskustelua virisi mm. 1970-luvun vauvanhoidosta. 








2 kommenttia:

  1. Novellikoukku koukuttaa, tunnelma on korkealla ja kauniita peittoja syntyy : )

    VastaaPoista